Mini-blogs
nemen je met mij mee op pad

Ontdek
wie ik ontmoet en wat ik hoor

Leerzame
ervaringen deel ik het liefst

 

Benieuwd wat ik meemaak in mijn vak en geïnteresseerd in (schrijf)tips? Lees mijn mini-blogs om op de hoogte te blijven!

Nieuws


Terug naar overzicht

14-04-2021

Geen energie meer

Vorige week interviewde ik een coach/psycholoog. Ze had me gevraagd of ik haar webteksten wilde herschrijven. Tijdens het gesprek kreeg ik een interessant kijkje in de keuken van haar praktijk. En leerde ik dat coaches ook maar mensen zijn, met hun eigen worstelingen en onzekerheden. Maar wél met een schat aan tools en technieken om die worstelingen trefzeker(der) het hoofd te bieden.

Goed nieuws voor wie het glas vaker halfleeg dan vol ziet: de coach vertelde mij dat positief denken te leren is. Aan de hand van de positieve psychologie leert ze haar cliënten om de nadruk te leggen op wat er mogelijk is, in plaats van wat er mis is of ontbreekt. ‘Goede tip’, dacht ik nog. Toen later die dag door de wegwerkers in mijn straat een essentiële kabel werd geraakt en ik plotseling geen internet en stroom meer had, besloot ik dapper ‘om te denken’. Ja, het huis werd met de minuut kouder. Ja, er kon geen lamp, tv, pc of radio meer aan. En ja, avondeten in je winterjas is niet bepaald comfortabel. Maar je krijgt zomaar ruimte om het voor een avondje anders te doen. Dus stak ik een heleboel kaarsen aan en besloot ik lekker onder een deken de stapel tijdschriften naast mijn bank weg te werken. Eerst een kopje thee. Toen ik de waterkoker aanklikte, die het natuurlijk niet deed, kwam er een einde aan mijn omdenk-vermogen. Letterlijk en figuurlijk geen energie meer voor positieve psychologie.Terug naar overzicht