Mini-blogs


Terug naar overzicht

12-08-2020

Videobellen is een kunst

Net als iedere ondernemer moet ook ik denken aan mijn acquisitie. Niet omdat ik het niet druk heb, maar omdat ik het leuk vind om mijn horizon te blijven verbreden. Regelmatig kijk ik daarom of er nog interessante magazines zijn waar ik een mooi artikelidee kan aanbieden. Altijd leuk als het balletje dat ik opgooi, keurig wordt opgevangen door de misschien-wel-nieuwe opdrachtgever.

Laatst was het weer zover. Een mogelijk nieuwe klant wilde graag kennis met mij maken. We besloten te beeldbellen. Sinds de coronacrisis een fenomeen dat flink aan populariteit heeft gewonnen. Nu moet je weten: ik ben niet zo van de techniek. Maar beeldbellen, dat lukt iedereen. Zou je dus denken. Ik bel in via mijn telefoon en voer een geanimeerd gesprek. Geen vuiltje aan de lucht. Het loopt lekker, we besluiten dat ik een eerste opdracht voor de klant ga doen. Dat geeft een goed gevoel!

Het goede gevoel verdwijnt die avond als ik met een vriendin beeldbel. Zij belt me, net als de nieuwe opdrachtgever, via de webcam van haar laptop. Ik bel in met mijn telefoon. Als ze me ziet, begint ze te lachen: terwijl ik dacht keurig van kruin tot hals in beeld te zijn, blijkt slechts een fragment van mijn gezicht giga-groot het beeld te vullen. Die nieuwe opdrachtgever kon dus perfect zien of mijn wenkbrauwen moesten worden bijgewerkt... Je snapt: het honorarium voor de nieuw verworven opdracht gaat rechtstreeks naar een goede webcam!Terug naar overzicht