Mini-blogs
nemen je met mij mee op pad

Ontdek
wie ik ontmoet en wat ik hoor

Leerzame
ervaringen deel ik het liefst

 

Benieuwd wat ik meemaak in mijn vak en geïnteresseerd in (schrijf)tips? Lees mijn mini-blogs om op de hoogte te blijven!

Nieuws


Terug naar overzicht

06-01-2021

Personal trainer

Regelmatig schrijf ik over hoe je fit en gezond kunt blijven. Voor deze artikelen, bestemd voor de patiëntenmagazines van het Longfonds en VieCuri Medisch Centrum, interview ik fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers. Zij vertellen mij stuk voor stuk dat wandelen zo goed is voor je lichaam en geest. Dat het bewezen effectief is om je spieren te versterken, zeker iets doet voor je houding en een positief effect heeft op de botdichtheid. Ook je bloeddruk en cholesterol varen wel bij een regelmatige wandeling. En dan hebben we het nog niet over je humeur, dat erop vooruit gaat als je dagelijks een frisse neus haalt.

Nu hoor ik je denken: pff. Het is januari. Oftewel: koud, grijs en nat. Het is zo verleidelijk om dan lekker warm binnen te blijven zitten. Om die reden maak ik gebruik van een personal trainer. Ze heeft een benijdenswaardig figuurtje, is walgelijk enthousiast en het deert haar niet of het buiten vriest. Zij motiveert mij om iedere dag minimaal drie keer te gaan wandelen. Samen stappen we dan op stevig tempo vooruit. Neuzen in de wind. En ik moet zeggen: ook al heb ik niet altijd zin, het doet me toch goed. Na zo’n tochtje zit ik letterlijk en figuurlijk weer fris achter mijn beeldscherm. En mijn personal trainer? Zij nestelt zich tevreden op haar kussen, zucht eens diep en droomt over haar volgende boswandeling met het vrouwtje…Terug naar overzicht