Mini-blogs
nemen je met mij mee op pad

Ontdek
wie ik ontmoet en wat ik hoor

Leerzame
ervaringen deel ik het liefst

 

Benieuwd wat ik meemaak in mijn vak en geïnteresseerd in (schrijf)tips? Lees mijn mini-blogs om op de hoogte te blijven!

Nieuws


Terug naar overzicht

10-02-2021

Op expeditie in eigen tuin

Ik schrijf dit terwijl mijn tenen, wangen en vingers nog tintelen van de kou. Want koud is het, in Nederland. Min vijftien ’s nachts en een dikke laag sneeuw zorgen voor een echt ‘winterwonderland’-gevoel. Toen ik gistermorgen de strakblauwe lucht zag en de zon prachtig flonkerde op de verse sneeuw, wist ik: dit wordt een fotografiedag. Daar haal ik niet alleen veel voldoening uit, het is ook nog eens nuttig voor mijn werk.

Voor één van mijn opdrachtgevers, tuin- en kennisplatform garDsign, schreef ik een blogpost met do’s en don’ts voor een besneeuwde tuin. Ik leerde of lopen op bevroren gras nu echt kwaad kan. Waarom je een dikke sneeuwlaag van bladhoudende planten moet halen. En hoe het kan dat onze cortenstaal waterschaal niet breekt door het uitzetten van bevroren water. Voor de begeleidende foto’s ging ik op expeditie in eigen tuin. Ik kraakte walnoten om een feestmaal voor de vogels in beeld te brengen. Terwijl ik probeerde vast te leggen hoe takken onder het gewicht van de sneeuw doorbogen, drong langzaam tot me door dat een knie op de grond zetten erg koud wordt als er sneeuw ligt….. en ineens verlangde ik toch weer naar de zomer.Terug naar overzicht