Mini-blogs
nemen je met mij mee op pad

Ontdek
wie ik ontmoet en wat ik hoor

Leerzame
ervaringen deel ik het liefst

 

Benieuwd wat ik meemaak in mijn vak en geïnteresseerd in (schrijf)tips? Lees mijn mini-blogs om op de hoogte te blijven!

Nieuws


Terug naar overzicht

06-07-2021

Aanschuiven bij een bouwoverleg

Voor vakblad Industriebouw schrijf ik geregeld over grote en bijzondere bouwprojecten. En vooral: hoe ze tot stand komen. Welke technische uitdagingen de bouw van een mega distributiecentrum bijvoorbeeld kent. Wat er zoal mis kan gaan tijdens de renovatie van een appartementencomplex. En natuurlijk ook: hoe het uiteindelijk allemaal goedkomt. Dat soort interviews vond voor corona meestal ook al telefonisch plaats. Het is immers te tijdrovend om voor een relatief korte tekst het hele land door te crossen. Dus belde ik met de uitvoerder of projectleider en werd ik keurig bijgepraat. Sinds de coronacrisis hebben we massaal het beeldbellen ‘uitgevonden’ en zijn die gesprekken meer gaan leven. Want ik kan ineens wél meekijken op de bouw, ook al is het digitaal. Voor zo’n beeldbelafspraak schuiven er nu veel meer mensen aan dan voorheen: vanuit de bouwlocatie, vanuit het kantoor van de bouwmaatschappij of vanuit huis. Ineens proef ik de sfeer van een bouwoverleg: de plaagstootjes onderling, maar ook het gevoel van teamwork.

Tijdens één van die gesprekken klopt een interviewkandidaat op het raam van de keet om de aandacht te trekken van zijn maat buiten. Hij toetert van achter de laptop ‘dat de journaliste al zit te wachten en het interview begonnen is’. Dan draait hij de webcam naar de bouwplaats. En ik kijk mee en geniet van de bedrijvigheid. Het voelt bijna alsof ik er bij ben. Alleen het plastic bekertje met automatenkoffie ontbreekt, al gaat het te ver om te zeggen dat ik dat mis!Terug naar overzicht