Mini-blogs
nemen je met mij mee op pad

Ontdek
wie ik ontmoet en wat ik hoor

Leerzame
ervaringen deel ik het liefst

 

Benieuwd wat ik meemaak in mijn vak en geïnteresseerd in (schrijf)tips? Lees mijn mini-blogs om op de hoogte te blijven!

Nieuws


Terug naar overzicht

04-04-2022

Vurig

Wat is de beste plek om een rookmelder in huis te hangen? En heeft een blusdeken nu echt nut? Ik kreeg laatst de kans om het aan de professionals te vragen. Want regelmatig schrijf ik artikelen voor Veiligheidsregio Brabant-Noord. Van vacatureteksten tot een verslag van de inzet bij een storm of grote brand, en alles wat daar tussenin zit. Het is niet alleen heel interessant om een inkijkje in het werk van een crisisorganisatie te krijgen, maar zeker ook leerzaam.

Een ultiem moment van het combineren van privé met het zakelijke deed zich een paar avonden na één van die interviews voor. In mijn eigen keuken welteverstaan. We hadden net de eerste pizza (jawel, helemaal met zelfgemaakt deeg vanaf nul geassembleerd) op onze nieuwe pizza-oven gelegd. Die oven zou de eerste keer een beetje kunnen roken, stond in de beschrijving van de fabrikant. Dat is een rekbaar begrip, want wat is ‘een beetje’? Bij ons gingen de alarmbellen af nét voordat ook onze rookmelder het te gek vond. Om vervolgens te concluderen dat er, samen met onze pizza, nog verpakkingsmateriaal in die mooie nieuwe oven lag, dat lekker mee aan het ‘garen’ was. Buiten in de kou en met een keuken vol rook was er een kleine euforie: de rookmelder hangt op de juiste plek.Terug naar overzicht