Mini-blogs
nemen je met mij mee op pad

Ontdek
wie ik ontmoet en wat ik hoor

Leerzame
ervaringen deel ik het liefst

 

Benieuwd wat ik meemaak in mijn vak en geïnteresseerd in (schrijf)tips? Lees mijn mini-blogs om op de hoogte te blijven!

Nieuws


Terug naar overzicht

28-07-2022

Poseren

Nog een half jaar, en dan vier ik dat ik maar liefst twintig jaar geleden Textworld oprichtte. Twintig jaar. Jeetje. Wat heb ik in die tijd veel mensen gesproken en bijzondere plekken gezien. Als opmaat naar mijn jubileum besloot ik laatst mijn website te vernieuwen. Het mocht wat zakelijker, maar met een persoonlijke touch. Uitgangspunt werd een foto die ik jaren geleden maakte toen ik op een bootje onder de Hoge Brug in Maastricht doorvoer. Een pakkend beeld, met een knipoog naar mijn Limburgse roots.

Dan moesten er nog twee foto’s van mij zelf op de nieuwe site komen. Daarvoor schakelde ik mijn man in, die zeker niet onverdienstelijk de camera weet te bedienen. Het ongemakkelijke gevoel dat veel mensen hebben als er een camera op hen is gericht, viel nu mij ten deel. Net als het fenomeen dat je spontane lach na een paar kliks al snel nep voelt. Ook herkenbaar: de kritische blik waarmee je naar je eigen foto’s kijkt.

Terwijl ik nog eens mijn haar wil opschudden draait mijn man zich al om. Klaar! Tijd voor koffie. Mij verbaasd achterlatend. Dit was het…? Even denk ik nog dat hij zelfverzekerd en blij is met het resultaat. Totdat hij zegt; knapper ga je toch niet meer worden. Dus. Dat wordt wat als ik die site over tien jaar nog een keer wil vernieuwen.Terug naar overzicht