Mini-blogs
nemen je met mij mee op pad

Ontdek
wie ik ontmoet en wat ik hoor

Leerzame
ervaringen deel ik het liefst

 

Benieuwd wat ik meemaak in mijn vak en geïnteresseerd in (schrijf)tips? Lees mijn mini-blogs om op de hoogte te blijven!

Nieuws


Terug naar overzicht

20-02-2023

Meereizen

20 jaar geleden besloot ik de stap te zetten mijn eigen bedrijf op te zetten. Nu, 20 jaar later, word ik nog net zo blij van mijn werk als al die jaren geleden. Wat mij altijd weer verrast? Dat veel mensen tijd willen maken om mij te woord te staan. Meestal op afspraak, maar soms geven ze zelfs heel spontaan, direct antwoord op mijn vragen. Dan delen ze hun kennis met mij waar ze op dat moment zijn. Deze mensen zijn meestal, net als ik, enthousiast over hun vak. Daardoor voelt het voor hen niet als veel moeite om in te gaan op mijn vragen.

Soms bel ik niet gelegen, maar mag ik later die dag terugbellen, want dan zitten ze in de auto. Hoe vaak ik op die manier al ben ‘meegereisd’ en de instructies van het navigatiesysteem negerend interviews heb afgelegd! Juist dat virtueel meereizen vind ik persoonlijk erg leuk. Of het nu in de auto of vrachtwagen is, tijdens het uitlaten van de hond, op een bouwplaats, in de wandelgangen van een ziekenhuis of in een half omgespitte tuin. Wat is het fijn als iemand spontaan zijn verhaal kan vertellen: waar hij of zij ook is. Zo ontstaan échte gesprekken, waarin ruimte voor spontaniteit is. Maar het kan ook té spontaan worden, dacht ik, toen tijdens een gesprek het toilet werd doorgetrokken…Terug naar overzicht