Mini-blogs
nemen je met mij mee op pad

Ontdek
wie ik ontmoet en wat ik hoor

Leerzame
ervaringen deel ik het liefst

 

Benieuwd wat ik meemaak in mijn vak en geïnteresseerd in (schrijf)tips? Lees mijn mini-blogs om op de hoogte te blijven!

Nieuws


Terug naar overzicht

29-09-2023

De kunst van het verhalen vertellen

Laatst was ik uitgenodigd door de makers van TON magazine, één van de tijdschriften waarvoor ik schrijf, voor een freelancersbijeenkomst. We kwamen samen op Fort Maarsseveen. Een verrassende plek, waar ik nog nooit was geweest. Een rondleiding door een gids hoorde bij het programma. Het bleek niet zomaar een gids, maar de enige ‘Polderwachter’ van ons land vertelde verhalen over het fort. Dat overigens geen officieel fort bleek te zijn, maar een Werk, zo leerden wij al snel.

De kunst van het verhalen vertellen, dat had de Polderwachter zeker in zijn vingers. We leerden over de Nieuwe Hollandse Waterlinie; een term die iedereen wel kent, maar wat het nu precies is…? Door de beeldende beschrijving van deze ambassadeur van het Werk kregen we een geschiedenisles die niet alleen leerzaam, maar ook nog eens amusant was. En juist dat soort mensen interview ik het liefst: mensen waar het enthousiasme van af spat. Die met plezier vertellen over hun werk, of in dit geval Werk.Terug naar overzicht